Tårtan

Vet ni vad de fick på mattes jobb idag? Jo tårta! Tror ni jag fick smaka? Nä! O ändå var det en ynka pytte liten bit kvar o en av mattes snälla jobbarkompisar sa att den kunde väl hundarna få? JA, sa jag, JAG VILL HA!!! Nä sa matte det är för mycket socker i den. Va, var fick du luft ifrån? sa jag o blängde på matte. Hon svarade bara, kom dags att jobba. Fattar ni hur jag har det???


Foto: Lillmatte

Min lillmatte o jag var ute i morse o fotade, eller hon fotade världens finaste fotomodell.

Ordningen återställd!

Matte är hemma igen, skönt, hade svårt o sova när hon inte var hemma. Undrade ju så vad de gjorde matte o lillskrutt. Ja jag var faktiskt orolig att de var på någon skojsig jakt eller så, fast inte kan hon ju åka på jakt utan mig. Matte sa när hon kom hem o jag berättade hur orolig jag varit att jakterna är slut nu o att hon aldrig skulle åka på jakt utan mig. jo det kan jag ju förstå. Blir nog en softdag idag både matte o lillskrutt är trötta, undras vad de gjort...

Övergiven



Tur man har lillmatte, har varit med henne idag. Hon tog denna fina bilden på mig.

Nä de har åkt...

och lämnat mig hemma!!! Matte sa bara hej då, lillmatte kommer snart. Så åkte hon utan mig men tog lillskrutt med sig. Va får mattar göra så???

Idag är ingen vanlig dag

...För idag är det min födelsedag!

Det har varit en riktigt bra dag idag. Vi var ute hela dagen min matte, lillskrutt o jag. Ja lillskrutt fick bara vara med en stund på morgonen sen fick hon vila i bilen. Matte säger att hon är för liten så hon orkar inte en hel dag. Fast när vi pausar får hon klart ut o springa. Men jag, jag orkar en hel dag i skogen. Matte sprang runt och mätte alla träd, jag gjorde en egen spillningsinventering. Ja jag har hört matte prata om det så jag tänkte att detta var ett bra ställe att göra en sån inventering på. Nu är ni klart nyfikna hur inventeringen gick, jo jag kan meddela att rådjurslortarna vann de var godast. Ja o så var de flest oxå, det gillar jag. Men på detta braiga ställe fanns även grislortar, de har jag sprungit på många gånger men jag tycker inte de är så goda.

Jaha o när min inventering var klar så ropade matte på mig; Scilla hjälp kom! Vad nu då sa jag, vad är det? Matte satt längst upp på en massa vindfällen. Scilla snälla jag har tappat ett par batteri ner där under fällena, sa matte. Jaha, sa jag, så då vill du att jag ska krypa ner där o leta upp dem? Ja, sa matte. Snäll som man är så hjälper man så klart sin matte. Jag fick krypa o åla o leta efter mattes batteri, inte lätt kan jag meddela men man är ju en mästare på det mesta. Så när jag hittat batteierna fick jag klättra upp till matte o lämna dem.

Jaja detta var lite om min dag. Jag tror något kul kommer att hända i morgon för matte håller på o packar o donar, undras vad vi ska göra. Nä hör ni nu måste jag kolla vad som finns i ugnen, det börjar lukta gott...

Tråkig tisdag

Asså vilken trist dag, en under-skrivbordet-dag igen. O på lunchrasten fick vi bara en liten prommis, lillskrutten hon fick allt träna med roliga dummiesar men det fick ine jag. Nä jag skulle träna fot-position sa matte, blä sa jag det är tråkigt. Det var regnigt o blött oxå o då vill inte jag sitta, fast det vill matte att jag ska göra, sätt dig ner själv på den kalla blöta asfalten så får du se hur kul det är, sa jag. Då sa matte vi skiter i träningen o går in istället. Ja ja fick iaf smaka på pepparkaka med ost på på eftermidagen, det fick inte lillskrutten, så lite rättvisa är det kanske.

Måndag

Måndag är helt Ok för mig, för de börjar oxå med FRUKOST!!!

Idag bar det av till mattes jobb, under-skrivbordet-dag hela dagen. Grå o lillskrutt var oxå med, Grå brukar inte följa med till mattes jobb, men matte sa att Grå var öm i tassarna så hon behövde följa med o vila under skrivbordet. Ja ja är väl Ok för mig, Grå gör inte mycket väsen av sig ligger mest som en grå matta på golvet. Ni kanske undrar varför hon har ont i tassarna? Jo hon har skällt på älgen i helgen, hon har ju inte fått göra det när det var en massa snö, men i helgen fick hon. Men snön som är kvar är hård o vass så det skaver rätt bra i tasarna, jag vet för lillskrutt o jag har oxå varit ute i snön i helgen. Igår var vi med matte på stora roliga myren o sprang, matte hade jättelånga skor på fötterna. Hon liksom hasade fram o sa att det var jättekul. Det gick väl inte så fort precis fast lite fortare än vanligt kanske. Jag gillar myren för där finns en himla massa gott att äta, som älglortar, det är jättegott,det måste ni prova. Förstår mig inte på matte hon säger alltid "usch" när jag äter lortar o säger att jag ska sluta, varför? Det är ju jättegott svarar jag. Nej säger hon bara, asså hon har ju inte ens provat.
Nä nu är det dags för skönhetssömnen...

Ny design!

Kolla vad min lillmatte har gjort! Coolt va! Ny design heter det tydligen. Hon är riktigt duktig på det där med datorer faktiskt. Fast det är klart hon är ju min lillmatte:) Precis ätit min kvällsmat så nu är det dags för vila igen. Ops det kommer någon måste springa o kolla...

Äntligen morgon...

Jag gillar mornarna, varför? Jo för frukosten såklart! Nu är den tyvärr redan avklarad så jag tänkte passa på att blogga lite nu när datorn är ledig. Datorn kan jag säga den är inte ledig så ofta, det är på mornarna då när lillmatte o lillhusse sover. Hoppas det snart är dags för fika, för det gillar jag, det gör min matte med, hon säger att hon är beroende av kaffe. Det är inte jag, det enda jag behöver är mat i olika former o smaker. Undrar om jag kan övertala matte att plocka fram lite kanelbullar från det kalla skåpet. Ja förresten det kalla skåpet gillar jag oxå. Vet ni vad som finns i det? En himla massa gott!!! Mest kött o det gillar jag, sen har vi lite fåglar som lillskrutten ska träna sig på att bära fint. Jag vill oxå träna på att bära fåglar men matte säger att jag redan kan allt sånt. Fast jag brukar få vara med o visa lillskrutt hur det ska gå till. Lillskrutt säger att det är svårt att bära fåglarna så fint som jag gör. Men hon lär sig nog.

Jag hade tänkt att jag skulle lära er lite trix men det får bli en annan gång, nu måste jag vila så jag orkar fika sen.

Lillmatte!

Min lillmatte har fxat en blogg till mig! Tydligen tycker hon att jag är en ovanligt klok hund, vilket jag såklart är. Klokare är de flesta faktiskt;) För t.ex. vad är viktigast här i livet? Mat såklart, jag gillar allt som går att äta och bäst av allt är nog popcorn. Jag har en egen popcornskål, hur många hundar har det??? Nä jag säger ju det jag är en ovanlig och synnerligen klok liten hund. Nu tänker inte jag skriva mer, måste sova...

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0